Lease Huurkoop BTD

WAT IS LEASE?
Als ondernemer wilt u graag vooruit. BTD Technics snapt dit en bied u daarom de mogelijkheid om uw aankoop volledig of gedeeltelijk te leasen. Maar wat is precies leasing? Dit is een veel gestelde vraag, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Leasing is een vorm van financiering die gebruikt wordt bij de aankoop van een machine. De leasemaatschappij financiert de machine en u betaalt hier maandelijks een vooraf afgesproken bedrag. Er zijn verschillende vormen van leasing (financial lease, operationele lease, etc.), maar wij spreken in dit geval van een financiële lease huurkoop.

LEASE HUURKOOP
Gedurende een financial lease huurkoop is de klant bij het tekenen van het leasecontract economisch eigenaar van de machine. De machine staat direct op de balans. Dit kan boekhoudkundig voordelig zijn ten opzichte van huren. Deze leasevorm is erg interessant als er geen financiële ruimte is of om de kasstroom te verbeteren. U hoeft geen grote investering te doen, maar wordt toch eigenaar van de nieuw gekochte machine. Reserves worden behouden om te kunnen ondernemen. Eventuele onderhoudskosten, waarde verminderingen of vermeerderingen zijn echter wel voor eigen rekening.

LEASEKOSTEN
De leasekosten zijn afhankelijk van de looptijd van het contract, het te leasen bedrag én van de actuele rentestand. Deze kosten worden maandelijks in rekening gebracht.  Een leasetermijn kan ingesteld worden naar keuze, de looptijd ligt in ieder geval tussen de twee en acht jaar. Hoe langer het leasetermijn, des te lager de maandelijkse kosten. Echter betaalt u dan meer rentekosten ten opzichte van een kortere leasetermijn.

VOORDELEN
U bent direct economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. U kunt het dus ook direct opnemen op de balans van uw bedrijf, waardoor U gebruik kunt van maken van aantrekkelijke regelingen voor fiscale aftrek. U hoeft vooraf geen grote inleg te doen en u betaalt namelijk maandelijks een vast (relatief kleiner) bedrag.

INTERESSE
Interesse in het leasen van een BTD machine? Neem contact (link contactpagina Contact) met ons op.
Op basis van uw situatie, wordt er een voorstel verzorgd wat de maandlasten zijn en looptijd is. Tijdens dit proces hebt u dus geen financiële verplichtingen meer aan BTD Technics, zij regelen enkel voor U dat het contract wordt opgesteld. Voordat er een contract kan worden opgesteld, dient er een kredietcheck plaats te vinden. Wat hebben zij hiervoor nodig? Een KvK nummer, naam en adres van de koper.